Ласкаво просимо до мого блогу

Ласкаво просимо до мого блогу
Я повінчана з Тим, Кому служать ангели і Чия краса затьмарює сонце і місяць. (антифон OCV, 29) посвячення дів

четвер, 4 червня 2020 р.

4 ЧЕРВНЯ 2020
ЄПИСКОП ПАВЛО ГОНЧАРУК ЗАВІТАВ ДО БОГОПОСВЯЧЕНИХ ДІВ
4 червня єпископ Павло Гончарук уперше відвідав дім, де в Харкові мешкає спільнота богопосвячених дів. Ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії відслужив Месу в домашній каплиці Марії Магдалини.





У проповіді Владика підкреслив, що Ісус завжди прислухається до нашого серця, веде діалог з нами. Адже саме в діалозі народжуються стосунки, вирішуються проблеми. Бог є любов і Він цією любов'ю ділиться з нами. Шепоче в любові до нашого серця!
З апостольських часів християнські діви, які відчували поклик Господа віддати Йому себе без решти в більшій свободі серця, тіла й духу, за схваленням Церкви вирішували жити у чистоті заради Небесного Царства. На відміну від черниць, посвячені діви не живуть у закритих громадах і не носять спеціальний одяг. Такі жінки не відмовляються від світського життя і забезпечують себе самостійно.
Після консекрації єпископ дбає про постійну формацію та підтримує духовний зв’язок із посвяченими дівами.
Після Святої Меси єпископ Павло провів духовну бесіду, де діви могли поділитися своїми радощами, переживаннями, розповісти про своє служіння і життєдіяльність в Церкві і у миру. Під кінець бесіди владика приділив своє пастирське благословення для усіх присутніх дів.
Так само сьогодні, у будинку Богопосвячених дів пройшов день Євхаристії молитви - поклоніння Пресвятим Дарам!


Немає коментарів:

Дописати коментар