Ласкаво просимо до мого блогу

Ласкаво просимо до мого блогу
Я повінчана з Тим, Кому служать ангели і Чия краса затьмарює сонце і місяць. (антифон OCV, 29) посвячення дів

понеділок, 5 квітня 2021 р.

ПАСХАЛЬНЕ ТРИДЕННЯ

Пасхальне Тридення, яке розпочалося у Великий Четвер у Римсько-католицькому кафердальному соборы Успіння Пресвятої Діви Марії Святою Месою Господньої Вечері. Епископ ординарій Павло Гончарук та священики разом зі своїми вірянами у цей вечір оточують Христа і, як учні на Останній Вечері, беруть участь у цих подіях. Той самий Христос запрошує до спільного столу – Він братиме хліб і вино та перемінить їх на Свої Тіло і Кров, щоб нагодувати нас.

І чинитиме це все з любові до нас.
Після Причастя Пресвяті Дари переносяться до каплиці (яка символізує темницю) в яку був ув'язнений Господь, котрий очікує і готується до смерті!




Ісус на Останній Вечері встановив два таїнства: таїнство Євхаристії і таїнство Священства. В цей день Церква особливо молиться за священиків. Пам'ятаємо у молитві про нашого епископа та священиків.

Літургія Великої П’ятниці, або як її ще називають – Страсної у Римсько-католицькому соборі Успіня Пресвятої Діви Марії сьогодні почалася молитвою Хресної дороги.
Потім у тиші епископ і д'якон вийшли перед вівтарем і лягли хрестом, символізуючи смерть Ісуса Христа на хресті.

Також урочисто було прочитано Страсті Христа з Євангелія від Йоана.

Після Вселенської молитви було внесено закрите Розп’яття, яке поступово епископ Павло Гончарук відкривав під спів «Ось дерево Хреста, на якому повисло спасіння світу». Після цього Розп’яття було виставлено для поклоніння. 


Всі вірні підходили і вшановували хрест стаючи на коліна.

Під кінець, після молитви «Отче наш» настав обряд Причастя: вірні причащалися Тіла Христового з попередньої Служби, яка служилася вчора у Великий Четвер.
Після Причастя Тіло Христа у Пресвятих Дарах було урочисто перенесено до каплиці, яка символізує горб Господній.



Великдень в нашому Римсько-католицькому соборі Успіння Пресвятої Діви Марії почалося з Літургії Світла після заходу сонця о 20.00. 
Зовні собору епіскоп Ординарії Павло Гончарук освятив вогонь, від якого потім запалів Пасхал - Велику воскову свічку, яка сисволізує Воскреслого Христа. На Пасхалі він зробив знак христа, промовляючи слрва: "Христос учора і сьогодні, початок і кінець, Альфа і Омега. Йому належать час і вічність, Йому слава і царство на віки віків. Амінь".
Потім Пасхал д'якон заніс у темряву храму, а вірні запалили від нього нього свічки.







На Літургії, вперше від літургії Великого четверга зазвучав орган і дзвони.



Пасхальна вігілія закінчилася Резурекційною процесією навколо храму та освяченням пасхальних страв.




Епіскоп Павло приділив урочисте благословення всім вірним та проголосив "Христос воскрес!", а всі присутні відповіли "Воістину Воскрес!"

ХРИСТОС ВОСКРЕС! АЛІЛУЯ!
ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!АЛІЛУЯ!




Немає коментарів:

Дописати коментар