Ласкаво просимо до мого блогу

Ласкаво просимо до мого блогу
Я повінчана з Тим, Кому служать ангели і Чия краса затьмарює сонце і місяць. (антифон OCV, 29) посвячення дів

пʼятниця, 14 лютого 2020 р.

14 ЛЮТОГО 2020.
Сьогодні в Римсько-католицькій церкві свято святих Кирила і Мефодія, покровителів Харківсько-запорізької єпархії. Саме цей день був вибраний для висвячування в єпископи нового ординария для цієї єпархії о. Павла Гончарука.











Святу Месу очолив Апостольський нунцій в Україні архієпископ Клаудио Гуджеротти. Співслужили йому єпископи Станіслав Широкорадюк OFM і Леон Дубравский OFM.

 










У проповіді нунцій подякував єпископа Станіслава за його віддане служіння на благо Харківсько-запорізької єпархії. До самого епископа-електа архієпископ Гуджеротти направив слово, в якому згадав причини його обрання Апостольським Престолом. Це доброта, милосердя, практичність, заангажованість в діяльність - підкреслив архієпископ.



На свято прибула численна сім'я нововысвяченного єпископа на чолі з його батьками Броніславом і Марією Гончарук.






Обряд присвячення був здійснений помазанням єлеєм, врученням євангелія, кільця, митри і пасторала.



















Після завершення Обряду Присвячення усі присутні єпископи передали єпископові Павлу братське вітання миру.







Під час Святої Літургії новообраному епископу склали повагу від духовенства і вірян єпархії. До єпископа підходили представники духовенства, чоловічих і жіночих чернечих конгрегацій, сім'я, яка представляла вірян Харківсько-Запоріжської епархії.












На закінчиння Святої Меси єпископ Броніслав Бернацкий, Голова конференції єпископату України привітав єпископа Павла і побажав потрібних сил і дарів Святого Духу. Єпископ Ян Собило від імені усього духовенства єпархії завірив про молитву і слухняність з боку духовенства. Також прозвучали поздоровлення від представників Української Греко-католицької Церкви і Православної Церкви, чоловічих і жіночих чернечих конгрегацій, дипломатичного корпусу, Релігійній Місії "Каритас-Спес Україна", приходської общини, приходів, в яких служив батько Павло і його батьків.




























"Бог є Любов" - слова єпископського гасла ординария Харківсько-запорізького владики Павла Гончарука.

Немає коментарів:

Дописати коментар