Ласкаво просимо до мого блогу

Ласкаво просимо до мого блогу
Я повінчана з Тим, Кому служать ангели і Чия краса затьмарює сонце і місяць. (антифон OCV, 29) посвячення дів

неділю, 1 листопада 2020 р.

1 листопада 2020

УРОЧИСТІСТЬ УСІХ СВЯТИХ
Урочистість Усіх Святих був введений на початку VII папою Бонифацием IV, а пізніше, на початку XI був встановлений День поминання усіх вірних покійних.
Свято Усіх Святих було введене на честь тих святих, у кого немає власного свята. 
Цього дня воспоминают усіх святих, як канонічних так і тих які залишилися для багатьох безвісними.
Сьогодні в урочистість Усіх Святих, єпископ Ординарий Харківсько-запорізького диоцеза Павло Гончарук очолив Святу Месу в Харківському кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії. 
Під час проповіді єпископ Павло підкреслив, що святість це природний стан людини, що Господь нас закликає до святості де людина досягаючи досконалості, виконує свої обов'язки, працюючи і молючись, непримітно жертвуючи по краплі своє життя ближнім, неявно і можливо зовсім не героїчно, але з незмінним терпінням і любов'ю.















Урочистість усіх святих також нагадує нам про наше власне покликання до святості. Чи складно це, бути святим? Нам іноді здається, що для цього треба докласти непомірні зусилля, але, дивлячись на свідоцтво життя вже канонізованих святих, ми бачимо, що вони не намагалися вчинити щось неможливе, вони просто жили своєю вірою у рамках тих обставин в яких опинялися.
День Усіх Святих плавно переходить в день поминання покійних, що відмічається другого листопада. Цього дня на кладовищах служиться Свята Меса, яка завершується молитовною процесією за покійних.


Немає коментарів:

Дописати коментар